Θωμοπούλου Αντωνία

Η Αντωνία Θωμοπούλου από το 2015 είναι υποψήφια Διδάκτωρ με θέμα Εκπόνησης Διατριβής " Χαμένες πατρίδες στις εικαστικές τέχνες: ταυτότητα και μνήμη" στο Πάντειο Πανεπιστήμιο Κοινωνικών & Πολιτικών Επιστημών, Σχολή Κοινωνικών Επιστημών & ψυχολογίας Τμήμα Κοινωνιολογίας. Το 2013 ολοκλήρωσε το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών «Εκπαίδευση & Πολιτισμός» με κατεύθυνση: Αγωγή και Πολιτισμός στο Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο, Τμήμα Οικιακής Οικονομίας & Οικολογίας. Το 2002 αποφοίτησε από την Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών Αθηνών.

Στην ερευνητική της δραστηριότητα αρχικά χρησιμοποιεί την ύλη, εκφράζοντας την τέχνη της στιγμής και στην πορεία εκφράζει την αισθητική του χάους σε σχέση με τον άνθρωπο, το άμεσο περιβάλλον, το σύμπιαν, το μικρόκοσμο και τις διεργασίες της σκέψης. Το 2004 συμβάλλει στην ίδρυση της καλλιτεχνικής ομάδας "See Through" με σκοπό την ομαδική εικαστική παρέμβαση. Σήμερα εστιάζει σε σημεία του ανθρώπινου σώματος, διαγράφοντας τα αρχικά καθορισμένα όρια της ανθρώπινης υπόστασης μέσα από μία διαδικασία ενδοσκόπησης. Επίσης την απασχολεί η διερεύνηση του εικαστικού έργου καλλιτεχνών προσφυγικής καταγωγής και η αναζήτηση των κοινών σημείων αναφοράς. Έχει λάβει μέρος σε αρκετές εκθέσεις, ατομικές και ομαδικές. Ζει και εργάζεται στη Νίκαια.

© 2017  ΕΛΜΕ Πειραιά
Υλοποιήθηκε από τη Webnode Cookies
Δημιουργήστε δωρεάν ιστοσελίδα! Αυτή η ιστοσελίδα δημιουργήθηκε με τη Webnode. Δημιουργήστε τη δική σας δωρεάν σήμερα! Ξεκινήστε