Ρωμάνος Σπύρος

Ο Σπύρος Ρωμάνος γεννήθηκε στη Πάτρα το 1958. Σπούδασε σχέδιο, πηλό και μάρμαρο στην Τήνο. Έπειτα στην Α.Σ.Κ.Τ. της Αθήνας με δασκάλους τους Μυταρά, Τέτση, Κεσσανλή, και Λήδα Παπακωνσταντίνου στη Ζωγραφική και τους Εξαρχόπουλο και Λεώνη Βιδάλη στη Χαρακτική. Από το 1985 που τελείωσε την Α.Σ.Κ.Τ. μέχρι το 2000 που αποφάσισε να ασχοληθεί με την εικαστική παιδεία στα δημόσια σχολεία, έλαβε μέρος σε αρκετές εκθέσεις και καλλιτεχνικές δράσεις, μερικές από τις οποίες είναι:

Ομαδική έκθεση Χαρακτικής στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων (1985), ομαδική έκθεση Χαρακτικής στο κτίριο Κωστή Παλαμά στην Αθήνα (1994), συμμετοχή στην έκθεση «Σύγχρονη Ελληνική Χαρακτική» στην γκαλερί «Ώρα» (Αθήνα 1995) η οποία περιόδευσε και σε ευρωπαϊκές πόλεις, συμμετοχή στην Triennale της Σόφιας (1996), συμμετοχή στην έκθεση Χαρακτικής EX LIBRIS στην Πράγα (1996), ομαδική έκθεση Ζωγραφικής 12 καλλιτεχνών στην αίθουσα «Giorgio De Chirico» στο Βόλο (2000). Έργα του υπάρχουν σε ιδιωτικές συλλογές καθώς και στη συλλογή χαρακτικών την Ιονικής Τράπεζας, στη συλλογή της Κτηματικής Τράπεζας και στο μόνιμο εκθετήριο της γκαλερί «Ηλιάνα Τούντα».

© 2017  ΕΛΜΕ Πειραιά
Υλοποιήθηκε από τη Webnode Cookies
Δημιουργήστε δωρεάν ιστοσελίδα! Αυτή η ιστοσελίδα δημιουργήθηκε με τη Webnode. Δημιουργήστε τη δική σας δωρεάν σήμερα! Ξεκινήστε