Κουλαμάς Νίκος

Ο Νίκος Κουλαμάς γεννήθηκε το 1965. Τα παιδικά και μαθητικά του χρόνια τα έζησε στην Λαμία όπου θεμελιώθηκε μέσα του η σχέση με την θάλασσα του Μαλιακού και τα βουνά της Ρούμελης. Σπούδασε Νεοελληνική Φιλολογία στην Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.

Μυήθηκε στην τέχνη της Φωτογραφίας από τον Σπύρο Μελετζή. Σπούδασε κλασσική κιθάρα στο ωδείο Athenaeum με δάσκαλό του τον Γιώργο Μουλουδάκη. Υπηρετεί ως καθηγητής στην δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Η ενάσκησή του στην τέχνη της Φωτογραφίας υπακούει μόνον στις προσωπικές του αναζητήσεις και αγωνίες. Χρησιμοποιεί αποκλειστικά κλασσικές φωτογραφικές μηχανές και φιλμ. Ο Σκοτεινός Θάλαμος αποτελεί -πρακτικώς και φιλοσοφικώς- το κέντρο της φωτογραφικής του σκέψης.

Έργα: «Μορφές Φωτός εν σκότει» (φωτογραφικό λεύκωμα με νυκτερινές φωτογραφίες της Ακρόπολης των Αθηνών, 2007), «Φτερωτοί ψυχών Λευτερωτές» (σουΐτα με εικόνες πουλιών και μουσική, Προβολές του έργου στο Ωδείο Athenaeum (I.2014, IV.2016) και στο Δημοτικό Θέατρο του Πειραιά (VI.2016)), «Πρέσπα, η πρώτη συνάντηση» (ατομική έκθεση ασπρόμαυρης Φωτογραφίας, Πρέσπα, VIII.2014, Δημοτική Πινακοθήκη του Πειραιά, VII.2016) .

© 2017  ΕΛΜΕ Πειραιά
Υλοποιήθηκε από τη Webnode Cookies
Δημιουργήστε δωρεάν ιστοσελίδα! Αυτή η ιστοσελίδα δημιουργήθηκε με τη Webnode. Δημιουργήστε τη δική σας δωρεάν σήμερα! Ξεκινήστε